Cu condițiile impuse de COVID-19 poate însemna că vara va fi diferită, dar există și activități care ne sunt permise și pentru că ne aflăm în sezonul estival iar litoralul este cel mai atractiv, ne gândim la multe activități legate de apă, umezeală, transpirație – care pot reprezenta o problemă atunci când purtăm aparatul auditiv. Dar, există câteva metode prin care concediul se poate desfășura fără stres, dacă acordăm mai multă atenție aparatelor noastre auditive, atenție ce li se cuvine în general mai ales vara. Învață cum să îți protejezi aparatul auditiv în zilele călduroase, pentru o vară fără stres.
Protejează-ți aparatul auditiv de H2O
Ai activități de vară planificate, poate chiar weekendul acesta? Dacă da, atunci trebuie să aveți în vedere că în cazul în care purtați aparat auditiv sau poate aveți pe cineva apropiat care poartă aparat auditiv și care vă însoțește în vacanță să evitați aceste pericole prin câteva acțiuni simple. Iată ce puteți face pentru a vă proteja dispozitivele de auz.
Evitați să lăsați aparatele auditive în mașină
Temperatura în mașină devine periculoasă în special cât timp mașina stă parcată. Un studiu recent arată că după aproximativ 1 oră de stat în soare interiorul mașinii ajunge la o medie de 35 până la 47 de grade celsius. Bordul mașinii va avea aproximativ 69 de grade, volanul 53 de grade și temperatura scaunelor ajunge la 51 de grade Celsius. Spre urmare deloc un mediu potrivit pentru aparatul auditiv.
Asigurați-vă că aveți o carcasă de păstrare
Deși este posibil să fiți obișnuiți ca aparatele auditive să se odihnească în orice loc unde par a fi în siguranță, este indicat să aveți o carcasă dedicată pe care să o aveți la îndemână oricând sunteți nevoiți să înlăturați dispozitivele de la ureche. O astfel de carcasă vă poate proteja aparatele de nisip și apă, absolut o necesitate atunci când sunteți la plajă.
Aparatele auditive nu trebuie să stea în soare
Trebuie să vă scoateți aparatele auditive atunci când plănuiți să faceți o baie în mare de exemplu, dar să le lăsați în soare nu este o idee bună deloc. Dacă este posibil, încercați să le păstrați la temperatura camerei, poate chiar în camera în care sunteți cazați, dacă puteți.
Curățați aparatul auditiv după fiecare utilizare
Urechile transpiră suficient, în timpul verii chiar mai mult, iar aparatul auditiv va reține această transpirație. Asigurați-vă că ați șters și curățat foarte bine aparatul auditiv la finalul fiecărei zile.
Uscați-vă bine urechile după înot (sau orice contact cu apa)
După o sesiune de înot verificați cu atenție dacă urechile s-au uscat înainte să reutilizați dispozitivele. Aplecați capul într-o parte și în cealaltă, uscați urechile cu un prosop și folosiți puțină soluție cu alcool pentru a scoate orice particulă de apă.
Luați în calcul să folosiți un dezumidifcator special pentru aparatele auditive
Signia este unul dintre producătrii care s-a gândit și a creat un aparat special de dezumidificare pentru aparate auditive. Un astfel de dispozitiv prelungește viața aparatului și starea optimă de funcționare. Cu toată umezeală și căldura verii, nu trebuie să vă bazați doar pe o simplă uscare naturală. Dacă încă nu aveți buget să investiți în dezumidificator puteți încerca să folosiți pastilele de uscare și recipientul de uscare, care au un preț foarte asccesibil. Un răsfăț important pentru dispozitivul dumneavoastră de auz.
Curățare profesională la specialist
După orice întâlnire cu nisipul și marea este foarte bine să mergeți cu aparatele auditive la specialist. Specialistul va inspecta cu atenție aparatul auditiv și va utiliza metode profesionale de curățare și igienizare. În cazul în care vor exista particule de apă și nisip în aparatul auditiv specialistul va ști ce este de făcut.
Nu există aparate auditive waterproof
Merită să spunem că nu există aparate auditive waterproof, cel puțin nu momentan. Dar, este adevărat că există aparate auditive care au un standard de rezistență la umezeală, pentru cazuri de transpirație, un climat mai umed, etc., și puteți întreba audiologul dacă dispozitivul dumneavoastră se înscrie în acest standard. Aceste dispoztive sunt mai durabile și au o protecție mai bună atunci când intră în contact cu o anumită cantitate de apă. Dar, fiți precauți și nu riscați să vedeți ce se poate întâmpla cu aparatul dumneavoastră dacă îl expuneți la apă, pentru că este foarte posibil să fie avariat iremediabil, deci nu vă gândiți să îl cufundați în apă niciodată și e o idee bună să evitați să îl purtați la duș. Acest mic miracol tehnologic nu este prieten cu apa.
Stratul protector care respinge apa aparatelor auditive water-ressistant și bateria litiu-ion fac ca aparatul auditiv să fie mai durabil, dar nu îl fac indestructibil. Pentru orice dispozitiv o scufundare în apă poate reprezenta un real pericol.
Aparate auditive mai sigure pe timp de vară
Dacă ați fost diagnosticat cu hipoacuzie sau a sosit momentul să schimbați aparatul auditiv cu unul mai performant luați în calcul opțiunile de aparate rezistente la apă. Signia are foarte multe opțiuni, pe care le puteți descoperi printr-o simplă vizită în cabinete Audiolux, multe dintre ele cu standard IP68 rezistent la apă și praf. De fapt, orice aparat auditiv Signia este acoperit cu un strat hidrofob, care respinge apa și alte particule de mizerie. Dar, acest strat nu va împiedica orice defecțiune provocată de apă, ci mai degrabă este o protecție împotriva transpirației obișnuite și a prafului. În combinație cu filtrele protectoare ale componenetelor de bază, aparatul auditiv va avea o viață mai lungă.
Vreți să aflați mai multe despre aparatele auditive. Specialiștii Audiolux vă așteaptă în cabinete. Consultația și audiograma sunt gratuite!
Pentru mai multe articole din această categorie abonați-vă la Newsletter și răsfoiți în continuare librăria noastră de articole din Blogul Audiolux.